ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Vis Motrix Performance Studio
Εκπαίδευση στον Σύγχρονο Χορό – Πρόγραμμα μαθημάτων 2019 (Μάιος – Ιούνιος)

Η εγγραφή είναι χωρίς κόστος, τα τμήματα είναι ανοιχτά για συμμετοχές όλο τον χρόνο και το δοκιμαστικό μάθημα κοστίζει 10 Ευρώ.
Drop in: 10 Ευρώ

35 Ευρώ / μήνα για 1 μάθημα την εβδομάδα
60 Ευρώ / μήνα για 2 μαθήματα την εβδομάδα
80 Ευρώ / μήνα για 3 μαθήματα την εβδομάδα

150 Ευρώ για 3 μήνες [για 2 μαθήματα την εβδομάδα]
200 Ευρώ για 3 μήνες [για 3 μαθήματα την εβδομάδα]

www.studiovismotrix.com
info@studiovismotrix.com
κιν: 6909404158, 6906566933

 

Τρίτη & Πέμπτη 14.00 – 19.00
ReDANCE – Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης στον Σύγχρονο Χορό και την Performance για επαγγελματίες

Τετάρτη 18.00 – 20.00 & Σάββατο 13.00 – 15.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προ/μεσαίο)
Κωνσταντίνος Γεράρδος

Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα γνωρίσουμε τη ροή και τη μηχανική της κίνησης. Θα εξερευνήσουμε την επίδραση που έχει η βαρύτητα στην κίνησή μας και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε αβίαστα απαιτητικές / ακροβατικές κινήσεις.
Το μάθημα είναι μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου και απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές με εμπειρία στον σύγχρονο χορό που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους.

Δευτέρα 19.30 & Σάββατο 11.30
Μέθοδος Feldenkrais
Στέλλα Τοπαλίδου

Η Μέθοδος Feldenkrais (δημιουργία του Ισραηλινού Dr. Moshe Feldenkrais) είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας αλλά και της γενικότερης λειτουργικότητας του ανθρώπου.
Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.
Μουσικοί, ηθοποιοί και αθλητές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη σωματική τους επίδοση. Οι χορευτές επανεκπαιδεύονται στην αποτελεσματική οργάνωση του σώματος και την καλύτερη χρήση του σκελετού για την πραγματοποίηση κινήσεων έξω από το κινητικό λεξιλόγιο του σώματος ή την βελτίωση του εύρους και της ποιότητας τους σε σχέση με τις ανάγκες του σύγχρονου χορού και την αποφυγή τραυματισμών.  Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με νευρολογικές παθήσεις (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον) βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.
Ανάμεσα στα άμεσα οφέλη της μεθόδου είναι η πιο λειτουργική στάση και κίνηση του σώματος, η αυξημένη αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η γρήγορη ανάρρωση από τραυματισμούς και η βελτίωση της συνολικής εικόνα του εαυτού.Το τμήμα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Παρασκευή 17.30 – 19.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (αρχ.)
Σταύρος Βαρούσης

Σε αυτό το μάθημα θα εξερευνήσουμε τις κινητικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και πώς μπορεί να κινηθεί αυτό στο χώρο και στα επίπεδα. Μέσα από τις βασικές αρχές που διέπουν τον σύγχρονο χορό και απλούς και οργανικούς συνδυασμούς θα καλλιεργήσουμε την πλαστικότητα και την ροή στην κίνηση.
Το τμήμα είναι αρχάριου επιπέδου.

Κωνσταντίνος Γεράρδος Redance