ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Vis Motrix Performance Studio
Εκπαίδευση στον Σύγχρονο Χορό – Πρόγραμμα μαθημάτων 2019
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 7 Ιανουαρίου

Η εγγραφή είναι χωρίς κόστος, τα τμήματα είναι ανοιχτά για συμμετοχές όλο τον χρόνο και το δοκιμαστικό μάθημα κοστίζει 10 Ευρώ.
Drop in: 10 Ευρώ για τα δύωρα μαθήματα

35 Ευρώ / μήνα για 1 μάθημα την εβδομάδα
60 Ευρώ / μήνα για 2 μαθήματα την εβδομάδα
80 Ευρώ / μήνα για 3 μαθήματα την εβδομάδα

150 Ευρώ για 3 μήνες [για 2 μαθήματα την εβδομάδα]
200 Ευρώ για 3 μήνες [για 3 μαθήματα την εβδομάδα]

Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων Δε & Τε 11.00 – 14.00 Τεχνική Σύγχρονου Χορού & Partnering: 200 Ευρώ σε δύο δόσεις (ή 170 Ευρώ αν το ποσό πληρωθεί στην αρχή της εκπαίδευσης). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Έναρξη: Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων Δευτέρα 17.00 – 20.00: 110 Ευρώ (πληρωμή μέχρι τις 31/01). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Έναρξη: Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

www.studiovismotrix.com
info@studiovismotrix.com
κιν: 6909404158, 6906566933

 

Δευτέρα & Τετάρτη 11.00 – 14.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προ) – Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων
Κωνσταντίνος Γεράρδος – Στέλλα Τοπαλίδου

Τμήμα εντατικής εκπαίδευσης 10 εβδομάδων (60 ώρες) στην τεχνική του σύγχρονου χορού «Flow In Motion». Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνονται μαθήματα αυτοσχεδιασμού – partnering και μαθήματα της Μεθόδου Feldenkrais. Το τμήμα είναι προχωρημένου επιπέδου και απευθύνεται σε σπουδαστές με εμπειρία στην κίνηση και στον σύγχρονο χορό που θέλουν να εξελίξουν το επίπεδό τους και τις κινητικές τους δεξιότητες.
Η μεθοδολογία του μαθήματος βασίζεται στην ενδυνάμωση για την βελτίωση της μυικής δύναμης και της αντοχής του σώματος και στην εξέλιξη της τεχνικής του σύγχρονου χορού, ώστε το σώμα να περάσει από τις επιμέρους ασκήσεις στην σύνθεση αυτών και την απόδοσή τους χορευτικά και ερμηνευτικά.
Το τμήμα είναι προχωρημένου επιπέδου. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δευτερα 17.00 – 20.00 (έναρξη 21/01)
Ερευνητικό χορογραφικό project 10 εβδομάδων για ηθοποιούς & επαγγελματίες χορευτές
Χορογραφώντας το κείμενο / Κείμενα του Samuel Beckett
Με τον Κωνσταντίνο Γεράρδο

«Οι λέξεις ήταν η μόνη μου αγάπη»
«Είμαστε καταδικασμένοι σε έναν αιώνιο μονόλογο, χωρίς έννοια, χωρίς περιεχόμενο. Σε ένα αιώνιο μουρμούρισμα»
«Να μιλάμε, και να μιλάμε για το τίποτα»

Εξερευνώντας κείμενα του S. Beckett μέσα από τον σύγχρονο χορό και την χορογραφία σε βιωματικό επίπεδο. Η τεχνική του σύγχρονου χορού και η χορογραφία ως ερευνητικά εργαλεία που μπορούν να εμπλουτίσουν τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις του ηθοποιού στη δουλειά του με ένα κείμενο.

Με ανατρεπτική διάθεση απέναντι στους παραδοσιακούς κανόνες για την σχέση του λόγου με την κίνηση και την σχέση του χορού με το θέατρο, το ερευνητικό project θα εξερευνήσει τα κείμενα του S. Beckett σαν μουσικές παρτιτούρες μετουσιώνοντας τα σε χορογραφικές φράσεις δημιουργώντας ένα νέο είδος αυθεντικής σκηνικής έκφρασης του δραματικού λόγου ενώνοντας τη γλώσσα του κειμένου με τη εκφραστική ικανότητα του σύγχρονου χορού.

Αυτή η θεώρηση για την σχέση ανάμεσα στις δύο τέχνες δεν περιορίζεται στην αντιστοιχία απλουστευμένων σκηνικών δράσεων και κινητικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τον σκηνικό χαρακτήρα αλλά στην απόδοσή του μέσα από τη σύμπραξη δύο διαφορετικών εκφραστικών μέσων που καταφέρουν να δημιουργήσουν μια νέα γλώσσα.

Απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους Ακαδημιών Θεάτρου, Δραματικών Σχολών και φοιτητές/τριες Πανεπιστημιακών Τμημάτων Θεάτρου και επαγγελματίες χορευτές.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τρίτη & Πέμπτη 14.00 – 19.00
ReDANCE – Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης στον Σύγχρονο Χορό και την Performance για επαγγελματίες

Δευτέρα 12.00 – 14.00, Τετάρτη 12.00 – 14.00, Τετάρτη 18.00 – 20.00 & Σάββατο 13.00 – 15.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προ/μεσαίο)
Κωνσταντίνος Γεράρδος

Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα γνωρίσουμε τη ροή και τη μηχανική της κίνησης. Θα εξερευνήσουμε την επίδραση που έχει η βαρύτητα στην κίνησή μας και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε αβίαστα απαιτητικές / ακροβατικές κινήσεις.
Το μάθημα είναι μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου και απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές με εμπειρία στον σύγχρονο χορό που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους.

Τετάρτη 20.00 – 21.15 & Σάββατο 11.30 – 12.45
Μέθοδος Feldenkrais
Στέλλα Τοπαλίδου

Η Μέθοδος Feldenkrais (δημιουργία του Ισραηλινού Dr. Moshe Feldenkrais) είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας αλλά και της γενικότερης λειτουργικότητας του ανθρώπου.
Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.
Μουσικοί, ηθοποιοί και αθλητές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη σωματική τους επίδοση. Οι χορευτές επανεκπαιδεύονται στην αποτελεσματική οργάνωση του σώματος και την καλύτερη χρήση του σκελετού για την πραγματοποίηση κινήσεων έξω από το κινητικό λεξιλόγιο του σώματος ή την βελτίωση του εύρους και της ποιότητας τους σε σχέση με τις ανάγκες του σύγχρονου χορού και την αποφυγή τραυματισμών.  Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με νευρολογικές παθήσεις (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον) βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.
Ανάμεσα στα άμεσα οφέλη της μεθόδου είναι η πιο λειτουργική στάση και κίνηση του σώματος, η αυξημένη αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η γρήγορη ανάρρωση από τραυματισμούς και η βελτίωση της συνολικής εικόνα του εαυτού.Το τμήμα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Παρασκευή 17.00 – 19.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (αρχ.)
Σταύρος Βαρούσης

Σε αυτό το μάθημα θα εξερευνήσουμε τις κινητικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και πώς μπορεί να κινηθεί αυτό στο χώρο και στα επίπεδα. Μέσα από τις βασικές αρχές που διέπουν τον σύγχρονο χορό και απλούς και οργανικούς συνδυασμούς θα καλλιεργήσουμε την πλαστικότητα και την ροή στην κίνηση.
Το τμήμα είναι αρχάριου επιπέδου.

Κωνσταντίνος Γεράρδος Redance