ENSEMBLE PHYSICAL THEATRE

ΜΕ ΤΟΝ JOHN BRITTON

Το Studio Vis Motrix σε συνεργασία με τους Duende Ensemble και τον John Britton (καλλιτεχνικός διευθυντής του DUENDE International Ensemble) διοργανώνει το σεμινάριο Ensemble Physical Theatre & Αυτοσχεδιασμού ‘Self-with-Others’, το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο Studio Vis Motrix (Έδισσον 4).

Ο εαυτός του performer και η δημιουργική συνύπαρξη με τους άλλους.

Ensemble – Σύνδεση μεταξύ δυναμικών και μοναδικών performer σε ένα ensemble γκρουπ μεγαλύτερης δυναμικότητας από το κάθε άτομο χωριστά.
Ensemble – Πώς να είσαι ο εαυτός σου και πώς να υπάρχεις μαζί με τους άλλους.
Ensemble – Η τέχνη του να δημιουργούμε μια «ζωντανή performance» που επικοινωνεί πραγματικά.

Το σεμινάριο θα μας μεταφέρει στην καρδιά της έννοιας του ensemble γκρουπ ως κάτι που δημιουργείται από τους ίδιους τους performer, στιγμή προς στιγμή, σε μια συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ τους. Ξεκινώντας από τη βασική πεποίθηση ότι η performance είναι ευχαρίστηση και ότι η δουλειά μας ως performers είναι να επιδιώκουμε την ευχαρίστηση στη δράση μας, το σεμινάριο συνδυάζει λεπτομερή και βαθιά σωματική εξάσκηση μέσω δομημένων αυτοσχεδιασμών και κινησιολογικών συνθέσεων ατομικά, σε ζευγάρια και σε γκρουπ..
Η δουλειά αυτή υπογραμμίζεται από ένα σύνολο αρχών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις παραστατικές τέχνες:
· Την σημαντικότητα του να βρίσκουμε ε υ χ α ρ ί σ τ η σ η στη διαδικασία της εξερεύνησης, συνέχειας και συνέπειας της δράσης.
· Η δόμηση της προσοχής, η κατεύθυνση και διοχέτευση της ενέργειας.
· Ο ρόλος της θετικής αξιολόγησης και ανατροφοδότησης.

*Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές θεατρικών σχολών,επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές/ performers και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της σωματικής έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού.
**Το σεμινάριο αυτό είναι επίσης ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ή ήδη είναι μέλη σε θεατρικά- χορευτικά ensemble-ομάδες.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, 11π.μ.-6μ.μ.

Τιμή διημέρου: 80 ευρώ – 70 ευρώ με έγκαιρη εγγραφή μέχρι τις 21 Οκτωβρίου / για μαθητές προηγούμενων σεμιναρίων του J.Britton / φοιτητές/ ανέργους
( για την κράτηση της θέσης απαραίτητη είναι η προκαταβολή 25 ευρώ)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ
Ανώτατος Αριθμός Συμμετεχόντων: 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Βιογραφικό John Britton
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του International Ensemble ‘DUENDΕ’ με έδρα την Μ. Βρετανία, με μέλη καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου.
Καθηγητής (Λέκτορας) “Performance” στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (UK) όπως και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ensemble Physical Theatre: Training & Performance”. Διδάσκει στη Σουηδική Ακαδημία Μπαλέτου της Στοκχόλμης.
Μελετά και αναπτύσσει τη δική του προσέγγιση στο Ensemble Σωματικό Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο εδώ και 20 χρόνια με σεμινάρια στην Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μεξικό και Αυστραλία. Η δουλειά του βασίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στο χορό έχοντας επιρροές από την Ευρωπαϊκή Εργαστηριακή Θεατρική Έρευνα.
Είναι performer (με ειδικότητα στον σόλο αυτοσχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί στη
Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλία και Ελλάδα), συγγραφέας και σκηνοθέτης με ειδικότητα το ‘Ensemble Σωματικό Θέατρο’, δουλεύοντας κυρίως με τη δική του διεθνή θεατρική ομάδα DUENDE με περφόρμερ από Αγγλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά και Ελλάδα (με τη συμμετοχή των Αλίκη Δουρμάζερ και Εύα Τσούρου).
Έχει συγγράψει το βιβλίο “Encountering Ensemble” το οποίο και εκδόθηκε από την Bloomsbury/ Methuen το καλοκαίρι του 2013. Έχουν δημοσιευθεί εκτενή άρθρα για τη δουλειά του στο επιστημονικό περιοδικό ‘Total Theatre Magazine’ (Looking for the Empty Spaces, Spring 2009) και το άρθρο του “The Pursuit of Pleasure” – ‘Η Αναζήτηση της Ευχαρίστησης’ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ‘Theatre, Dance and Performance’ , Routledge, Μάρτιος 2010.
Τον Ιούλιο του 2012 πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους Duende και την Εύα Τσούρου & Αλίκη Δουρμάζερ το 1ο Residencial Workshop ‘Performing on the Edge’ στα Φαρά, Λέσβου, το οποίο και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκινάει για πρώτη φορά το Διεθνές Σχολείο Ensemble Physical Theatre, διάρκειας 2,5 μηνών με πρώτο σταθμό την Αθήνα και απώτερο στόχο τη διοργάνωση και φιλοξενία του σε περισσότερες χώρες.

σεμινάριο John Britton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s