ΚΑΘΕΤΟΤΗΤΑ – ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΖΑΖΟΥ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσουμε την έννοια της πτώσης μέσα από το στοιχείο της καθετότητας. Το πεδίο που ανοίγεται προς εξερεύνηση είναι πολύ μεγάλο καθώς η κάθετη διαδρομή είναι πολύ ισχυρή για ένα παλλόμενο σώμα, για έναν παλλόμενο ήχο, ειδικά στο όριο πριν την πτώση του.

Θα γίνει εισήγηση:
Στην αντίσταση του σώματος πριν την πτώση -Condence Energie
Στην πτώση απο διαφορετικά μέρη του σώματος -Falling Izolations
Στην σύνδεση της φωνής κατα την διάρκεια της πτώσης -Coordination
Στην αντιθετική λειτουργία του κειμένου με την κατάσταση του σώματος λίγο πριν την πτώση -Border,edge
Στην δημιουργία μουσικής των σωμάτων μέσα από την συλλογική και προσωπική διαδικασία -Ensemble Energie
Σε ένα τραγούδι αγωγό που θα ανοίξει την δίοδο της καθετότητας -Musicality

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν ένα κείμενο / απόσπασμα που θα ήθελαν να εξερευνήσουν και ένα τραγούδι που είναι σημαντικό για αυτούς αυτην την περίοδο της ζωής τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6946458465 (11.00-20.00). Αποστολή βιογραφικών στο 64movements@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ
16-18/12/2016
Παρασκευή 11.00-17.00, Σάββατο 11.00-17.00, Κυριακή 10.00-14.00
Σύνολο διδακτικών ωρών : 16
Κόστος : 130ε+φπα / κράτηση θέσης με προκαταβολή 60ε
Σε περίπτωση προπληρωμής του εργαστηρίου μέχρι και 16 Νοέμβρη το κόστος μειώνεται 100ε+φπα

photo by Karol Jarek

Αλεξάνδρα Καζάζου
Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες, ιδρύει στην Αθήνα τη θεατρική ομάδα Asypka. Το 2009 επιστρέφει στη γεννέτηρα της και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA in acting υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University .
Είναι μέλος του Studio Matejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι , της Ομαδας Jubilo και του Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater. Έχει Διδαξει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Απο το 2010 ειναι ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. Το έργο Χαρμολύπη, παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. To 2014-15 σκηνοθετει το Αναπάντεχο του Fabrice Melqiuot. Ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη ”Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας” σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη, παραγωγές και τα δυο του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Παραδίδει σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου πάνω στο Σωματικό Θέατρο και τις τεχνικές του Studio Matejka.
Το 2016 πρωταγωνιστεί στο έργο του Δ.Δημητριάδη” Insenso ” σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, με επίσημη πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας στα πλαίσια των εγκαινίων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016. Με παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας όπως και στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο Βρότσλαφ της Πολωνίας. Το ακαδημαϊκό ετος 2016-17 την βρίσκει να διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης “Δήλος”. Κύριο ερευνητικό της πεδίο είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της για ερευνητικούς λόγους στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.Ινστιτούτο Γκροτόφσκι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s