ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ – EMBODYING MUSICALITY ΜΕ ΤΗ MAYA M. CARROLL 20 & 21/10

ΜΕ ΤΗΝ MAYA M. CARROLL

Εξερευνώντας τα στοιχεία ήχου και ρυθμού μέσω πολλαπλών τρόπων ακούσματος-σωματικά, γνωστικά, συναισθηματικά- αυτό το διήμερο εντατικό εργαστήρι θα ασχοληθεί με την ενσωμάτωση της μουσικότητας στο χορό, τη σύνθεση και την περφορμανς.
Ενσωματώνοντας την αφή, τη ροή, την ορμή και τον ρυθμό θα ακολουθήσουμε τις ενορμήσεις που προκαλούν, καθώς ερμηνεύουμε τον ρυθμό και την ταχύτητα.
Παίρνοντας χρόνο για να αναγνωρίσουμε στοιχεία όπως η εγγενής ρυθμικότητα, η δυναμική μέσα στον ήχο και την ταχύτητα, η γραμμική διάρκεια και η μονοτονική στίξη, η δουλειά του σεμιναρίου στοχεύει να δημιουργήσει μια ζωντανή αίσθηση μουσικότητας μέσα στα χορογραφικά υλικά μας.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε χορευτές, μουσικούς και ερμηνευτές που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη σωματική δυναμική της στιγμιαίας σύνθεσης.
Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κίνησης/χορού

Bio
Η Maya Matilda Carroll είναι ανεξάρτητη χορογράφος, μέντορας, χορεύτρια και δασκάλα χορού, με έδρα το Βερολίνο από το 2004. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια η Maya δημιούργησε πάνω από 30 έργα, ατομικές ή ομαδικές δουλειές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και ερμηνευτές από διαφορετικά υπόβαθρα: κλασσικούς / σύγχρονους χορευτές, εικαστικούς καλλιτέχνες, ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές όπερας φωτιστές.
Η Maya χορεύει ανεξάρτητα, αλλά συχνά της ανατίθεται η δημιουργία έργων από κρατικά θέατρα, ανεξάρτητες ομάδες και χορευτικές ακαδημίες.
Η δουλειά της εντοπίζεται στη συνάντηση μεταξύ του αισθητού και του φανταστικού, της πραγματικότητας και του μύθου, αντλώντας από και προς την απεριόριστη έκφραση του σώματος που χορεύει. http://theinstrument.org

Μεταξύ 1997-2000 η Maya χόρεψε με την ομάδα χορού Muza (Tel-Aviv, Ισραήλ). Συνεργάστηκε με τη χορογράφο Lara Barsacq για πάνω από πέντε χρόνια (Tel-Aviv – Παρίσι).
Μεταξύ 2000 και 2003 χόρεψε στην ομάδα Batsheva Ensemble, υπό τη διεύθυνση του Ohad Naharin.
Χόρεψε επίσης σε έργα χορογραφημένα, μεταξύ άλλων, από τους Anat Danieli, Sharon Eyal και Arkadi Zaides.
Το 2005 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα της Sasha Waltz & Guests, στο Βερολίνο.
Το 2011 η Maya δημιούργησε το σχήμα The Instrument μαζί με τον σύντροφό της, συνθέτη και μουσικό Roy Carroll.
Από το 2013 συνεργάζεται με τον χορογράφο και σκηνοθέτη Julyen Hamilton. Χόρεψε στην ομάδα του, «Allen’s Line», στα τελευταία τρία έργα του: Goat Ocean, Mud Like Gold και The Light from Beneath Reaches and BURST.

20 & 21 Οκτωβρίου
Studio Vis Motrix, Edisson 4 Θεσσαλονίκη (έναντι Δημαρχείου)
Κόστος 60 ευρώ
μειωμένο 50 ευρώ (για σπουδαστές ανώτερων επαγγελματικών σχολών)
πληροφορίες / εγγραφές
theguestprojectdrafts@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s