ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2018-19

Vis Motrix Performance Studio
Εκπαίδευση στον Σύγχρονο Χορό – Πρόγραμμα μαθημάτων 2018-19
Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

Drop in: 10 Ευρώ (δεν γίνονται δοκιμαστικά μαθήματα)
35 Ευρώ / μήνα για 1 μάθημα την εβδομάδα
60 Ευρώ / μήνα για 2 μαθήματα την εβδομάδα
80 Ευρώ / μήνα για 3 μαθήματα την εβδομάδα

150 Ευρώ για 3 μήνες [για 2 μαθήματα την εβδομάδα]
200 Ευρώ για 3 μήνες [για 3 μαθήματα την εβδομάδα]

Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων Δε & Τε 11.00 – 14.00 Τεχνική Σύγχρονου Χορού: 200 Ευρώ σε δύο δόσεις (ή 170 Ευρώ αν το ποσό πληρωθεί στην αρχή της εκπαίδευσης). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων Τε 18.00 – 20.00 Αυτοσχεδιασμός, Σύνθεση & Χορογραφία: 80 Ευρώ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

www.studiovismotrix.com
info@studiovismotrix.com
κιν: 6909404158, 6906566933

Δευτέρα & Τετάρτη 11.00 – 14.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προ) – Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων
Κωνσταντίνος Γεράρδος – Στέλλα Τοπαλίδου

Τμήμα εντατικής εκπαίδευσης 10 εβδομάδων (60 ώρες) στην τεχνική του σύγχρονου χορού «Flow In Motion». Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνονται μαθήματα αυτοσχεδιασμού – partnering και μαθήματα της Μεθόδου Feldenkrais. Το τμήμα είναι προχωρημένου επιπέδου και απευθύνεται σε σπουδαστές με εμπειρία στην κίνηση και στον σύγχρονο χορό που θέλουν να εξελίξουν το επίπεδό τους και τις κινητικές τους δεξιότητες.
Η μεθοδολογία του μαθήματος βασίζεται στην ενδυνάμωση για την βελτίωση της μυικήςδύναμης και της αντοχής του σώματος και στην εξέλιξη της τεχνικής του σύγχρονου χορού, ώστε το σώμα να περάσει από τις επιμέρους ασκήσεις στην σύνθεση αυτών και την απόδοσή τους χορευτικά και ερμηνευτικά.
Το τμήμα είναι προχωρημένου επιπέδου. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δευτέρα 18.00 – 20.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού για Ηθοποιούς (αρχ/μεσαίο)
Κωνσταντίνος Γεράρδος

Το μάθημα απευθύνεται σε ηθοποιούς που θέλουν να βελτιώσουν τις κινητικέςτουςδυνατότητεςσε σχέση µε την τεχνική του σύγχρονου χορού και την χορογραφία και πώς αυτά µπορούν να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στην σύγχρονη θεατρική πραγµατικότητα, η οποία απαιτεί δύναµη, εγρήγορση, ευελιξία και σωµατική ευφυία.
Το τμήμα είναι αρχάριου και μεσαίου επιπέδου.

Τρίτη & Πέμπτη 14.00 – 19.00
ReDANCE – Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης στον Σύγχρονο Χορό και την Performance για επαγγελματίες

Τετάρτη 18.00 – 20.00
Αυτοσχεδιασμός, Σύνθεση & Χορογραφία (όλα τα επίπεδα) – Εντατική εκπαίδευση 10 εβδομάδων
Κωνσταντίνος Γεράρδος

Τμήμα εντατικής εκπαίδευσης 10 εβδομάδων πάνω στον αυτοσχεδιασμό, την σύνθεση και τη χορογραφία που απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές με κάθε επίπεδο εμπειρίας στην τεχνική του σύγχρονου χορού που θέλουν να αναπτύξουν την ικανότητά τους να χορογραφούν χρησιμοποιώντας την τεχνική και τον αυτοσχεδιασμό και να αποκτήσουν τα εργαλεία για να δημιουργήσουν μια χορογραφία.
Θα ασχοληθούμε με την χρήση των στοιχείων της κίνησης σε σχέση με τον χώρο, το χρόνο, τη ροή, την ενέργεια και την δυναμική για να αποκτήσουν οι σπουδαστές την ικανότητα να συνθέτουν από μικρές χορευτικές φράσεις μέχρι χορογραφίες μεγαλύτερης διάρκειας. Χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο την τεχνική του σύγχρονου χορού και τον αυτοσχεδιασμό και εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, κιναισθητικά, απτικά και αφηγηματικά) θα ερευνήσουμε μια ποικιλία μεθόδων σύνθεσης και χορογραφίας για να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες και καλά δομημένες χορευτικές συνθέσεις.
Το τμήμα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τετάρτη 20.00 – 21.15 & Σάββατο 11.30 – 12.45
Μέθοδος Feldenkrais
Στέλλα Τοπαλίδου

Η Μέθοδος Feldenkrais (δημιουργία του Ισραηλινού Dr. Moshe Feldenkrais) είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας αλλά και της γενικότερης λειτουργικότητας του ανθρώπου.
Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.
Μουσικοί, ηθοποιοί και αθλητές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη σωματική τους επίδοση. Οι χορευτές επανεκπαιδεύονται στην αποτελεσματική οργάνωση του σώματος και την καλύτερη χρήση του σκελετού για την πραγματοποίηση κινήσεων έξω από το κινητικό λεξιλόγιο του σώματος ή την βελτίωση του εύρους και της ποιότητας τους σε σχέση με τις ανάγκες του σύγχρονου χορού και την αποφυγή τραυματισμών.  Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με νευρολογικές παθήσεις (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον) βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.
Ανάμεσα στα άμεσα οφέλη της μεθόδου είναι η πιο λειτουργική στάση και κίνηση του σώματος, η αυξημένη αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η γρήγορη ανάρρωση από τραυματισμούς και η βελτίωση της συνολικής εικόνα του εαυτού. Το τμήμα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Παρασκευή 17.00 – 19.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (αρχ.)
Σταύρος Βαρούσης

Σε αυτό το μάθημα θα εξερευνήσουμε τις κινητικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και πώς μπορεί να κινηθεί αυτό στο χώρο και στα επίπεδα. Μέσα από τις βασικές αρχές που διέπουν τον σύγχρονο χορό και απλούς και οργανικούς συνδυασμούς θα καλλιεργήσουμε την πλαστικότητα και την ροή στην κίνηση.
Το τμήμα είναι αρχάριου επιπέδου.

Σάββατο 13.00 – 15.00
Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προ/μεσαίο)
Κωνσταντίνος Γεράρδος

Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα γνωρίσουμε τη ροή και τη μηχανική της κίνησης. Θα εξερευνήσουμε την επίδραση που έχει η βαρύτητα στην κίνησή μας και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε αβίαστα απαιτητικές / ακροβατικές κινήσεις.
Το μάθημα είναι μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου και απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές με εμπειρία στον σύγχρονο χορό που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s