ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 26 & 27/01

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑΡΔΟ

Σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού για εφήβους
Με τον Κωνσταντίνο Γεράρδο

Το σεμινάριο είναι μεσαίου επιπέδου και απευθύνεται σε εφήβους και έφηβες που έχουν ήδη κάποια επαφή με τον κλασικό ή τον σύγχρονο χορό.

Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος θα γνωρίσουμε τη μηχανική της κίνησης και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα βιώσουμε τη συνεχόμενη ροή της, την επίδραση που έχει η βαρύτητα στην κίνησή μας και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε αβίαστα απαιτητικές / ακροβατικές κινήσεις.

Η μεθοδολογία του μαθήματος βασίζεται στην ενδυνάμωση που βελτιώνει την μυοσκελετική δύναμη του σώματος και στην τεχνική, ώστε το σώμα να γνωρίσει τον κινησιολογικό κώδικα του σύγχρονου χορού και σταδιακά να περάσει από τις επιμέρους ασκήσεις στην σύνθεση αυτών και την απόδοσή τους χορευτικά.

Σάββατο 26/01 16.00-19.00 & Κυριακή 27/01 12.00 – 15.00
Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 Θεσσαλονίκη
Κόστος: 35 Ευρώ
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής (να αναφέρεται η ηλικία και η χορευτική εμπειρία): info@studiovismotrix.com, 6906566933

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας χορού Vis Motrix. Διδάσκει τεχνική του σύγχρονου χορού, ατομικό και ομαδικό αυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation στο Vis Motrix Performance Studio, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή « Ανδρέας Βουτσινάς» στην Θεσσαλονίκη και οργανώνει σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η διδασκαλία του βασίζεται στην 25χρονη εμπειρία και έρευνά του πάνω στον σύγχρονο χορό και τον ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς που έχει αναπτύξει με βάση την φυσική και οργανική κίνηση και τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση (χρήση της βαρύτητας και της ορμής).

H έρευνα πάνω στις βασικές αρχές της ανθρώπινης κίνησης μέσα από τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής δομής και της ανατομίας του σώματος σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνικής έχει οδηγήσει στην δημιουργία της μεθόδου πάνω στον σύγχρονο χορό με το όνομα ‘FLOW IN MOTION’. Είναι εμπνευστής του προγράμματος επανεκπαίδευσης πάνω στον σύγχρονο χορό και την performance, ‘ReDANCE – Dance & Performance Re-Education Program’ που πραγματοποιείται στο Vis Motrix Performance Studio.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s