ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ VIS MOTRIX

Η ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ VIS MOTRIX παρουσιάζει την νέα της παραγωγή DARK MATTER(S) σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Γεράρδου και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το σύμπαν καταφέρνει ένα φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα. Οι γαλαξίες περιστρέφονται με τέτοια ταχύτητα που κανονικά δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν στη θέση τους με βάση την βαρύτητα που παράγει η μάζα τους. Υπάρχει μια αόρατη και μη ανιχνεύσιμη μορφή ύλης που καταφέρνει να παράγει την βαρύτητα που απαιτείται για την συνοχή και ακεραιότητα του συμπαντικού συστήματος. Αυτή η παράξενη και άγνωστη ουσία είναι η ‘σκοτεινή ύλη’. Αποτελεί το 84% της συνολικής ύλης του σύμπαντος και είναι ο συνδετικός ιστός, το αόρατο σκοινί που κρατά τα αστρικά σώματα και τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος ενωμένα μεταξύ τους.

Ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο, το φανερό και το κρυμμένο, η παράσταση δημιουργεί έναν κόσμο, αντικατοπτρισμό του πραγματικού. Εκεί οι χορευτές θα πουν τη δική τους ιστορία για τον κρυφό, το σκοτεινό εαυτό μας, για τη ‘σκοτεινή ύλη’ που μοιράζεται το μυαλό και το σώμα μας. Ο κόσμος της παράστασης ξεκινάει από ένα τοπίο / καθρέφτη του υποσυνείδητου εαυτού, της πραγματικότητας που αποκαλύπτεται μέσα από τις ρωγμές του. Ένας αόρατος κόσμος, όπου η ‘σκοτεινή ύλη’ φανερώνεται. Δεν εκπέμπει φως, ούτε άλλη ακτινοβολία, δεν μπορεί να ειδωθεί, ούτε να ανιχνευθεί. Υπάρχει και επηρεάζει τα πράγματα και την ορατή ύλη μέσα από την βαρυτική της επίδραση.

Ποιοι είμαστε, πόσο ορατές είναι οι πραγματικές σκέψεις μας, οι επιθυμίες μας, οι πράξεις μας, η απραξία μας; Μια αναζήτηση που διαρκεί αιώνες, ένας ατέλειωτος διάλογος με τον εαυτό μας. Δεν είμαστε κακοί, ούτε καλοί. Στον κόσμο της παράστασης η ‘σκοτεινή ύλη’ δημιουργεί και καταστρέφει ανενόχλητη, βρίσκει χώρους αμφιβολίας και παράβασης, χωρίς να γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο από τις ελκτικές δυνάμεις που ασκεί.

Οι χορευτές, σώματα ενός ορατού και αόρατου κόσμου ταυτόχρονα, συνυπάρχουν, επηρεάζουν και επηρεάζονται. Άλλοτε κρατούν τα νήματα που ενώνουν τον κόσμο τους σφιχτά και άλλοτε διακινδυνεύουν το χάος και την αταξία, παίρνοντας το ρίσκο να τον δουν να διαλύεται. Για να κρατήσουν τον κόσμο τους ενωμένο χρειάζεται να καταδυθούν όσο πιο βαθιά μέσα στην ‘σκοτεινή ύλη’.

Χορογράφος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Μουσική: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ
Βοηθός χορογράφου: ΠΕΠΗ ΚΕΗ
Κατασκευή κοστουμιών: ΕΛΕΝΗ ΧΑΣΙΩΤΗ
Σχεδιασμός φωτισμού: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Σχεδιασμός αφίσας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ

Χορευτές
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΛΙΟΣ, ΑΡΕΤΗ ΜΙΧΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ, GAL ROBISSA

Το trailer της παράστασης: 337461882

Παραστάσεις: Παρασκευή 31 Μαϊου 2019
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
21.00
Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 12 Ευρώ κανονικό & 8 Ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες ηθοποιών και σπουδαστών δραματικών σχολών), 6 Ευρώ για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων (αφορά σπουδαστές δραματικών σχολών και σχολών χορού)

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6909 404158, 6906 566933

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s