ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ

</Κωνσταντίνος>
<Γεράρδος/>
</re_education>
<program>

Ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα σε ηλικία 11 χρονών και συνέχισε τις επαγγελματικές του σπουδές στην Ανώτερη σχολή χορού της Μοριάνοβα. Παράλληλα χόρεψε στο Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών του Γιάννη Μέτση, στο Μπαλλέτο Αθηνών της Ρενέ Κάμμερ και στις ομάδες σύγχρονου χορού της Αγγέλας Λύρα και του Χάρη Μανταφούνη. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του δήμου Σταυρούπολης.

Από το 1989 μέχρι το 2004 υπήρξε μέλος του Χοροθεάτρου Θεσσαλονίκης του ΚΘΒΕ, λαμβάνοντας μέρος σε όλες του τις παραστάσεις. Συνεργάστηκε με τους Dani Rossel, Nicola Gambriel, Αναστασία Θεοφανίδου, Δήμητρα Κορωναίου, Χάρη Μανταφούνη και Κωνσταντίνο Ρήγο. Το 2001 έλαβε το Α’ Κρατικό Βραβείο Χορού/Ερμηνείας για τον ρόλο του Κυανοπώγωνα στην παράσταση «Κυανοπώγων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μετά από πρόσκληση της ομάδας χορού MACHINENOiSY με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά συμμετείχε ως χορευτής στην παράσταση “Romantic Οld Horses” σε χορογραφία του Peter Bigham σε φεστιβάλ στο Βανκούβερ και στο Τορόντο.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός/χορογράφος με τον θεατρικό οργανισμό, «ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ» σε έργα που σκηνοθέτησαν ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, η Μαγδαληνή Μπεκρή και ο Γιάννης Ρήγας. Ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις συνεργάστηκε με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο (ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΚΘΒΕ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ), Σίμο Κακάλα, Νικαίτη Κοντούρη (ΚΘΒΕ) Γιάννη Ρήγα (ΚΘΒΕ), Βασίλη Νικολαίδη (ΚΘΒΕ), Τάσο Ράτζο (ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ), Πέτρο Ζηβανό (ΚΘΒΕ), Γλυκερία Καλαϊτζή (ΚΘΒΕ), Εύη Γαβριηλίδη (ΚΘΒΕ), Λευτέρη Γιοβανίδη (ΚΘΒΕ), Γιώργο Καραντινάκη (ΚΘΒΕ), Αλέξανδρο Ευκλείδη (ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

Το Μάιο του 2001 ίδρυσε την Ομάδα Χορού Vis Motrix, με έδρα την Θεσσαλονίκη (VIS MOTRIX PERFORMANCE STUDIO) και είναι ο βασικός χορογράφος της ομάδας (In Dreams, Αποστάσεις Ασφαλείας, Pessoas, Ανάμεσα, Nocturne κ.α.). Η ομάδα παρουσιάζει από τότε παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία). Τον Μάιο του 2015 χορογράφησε για το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης του ΚΘΒΕ την παράσταση “TAN”.

Παράλληλα με τη χορογραφική και χορευτική του εμπειρία, τα τελευταία 28 χρόνια έχει διδάξει κλασικό και σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, Contact Improvisation, Partnering, Ensemble improvisation, σύνθεση/χορογραφία και performance σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού. Έχει συνεργαστεί με την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Σταυρούπολης, την Επαγγελματική Σχολή Καφαντάρη, την Επαγγελματική σχολή της Φιλλύς Μάντζιαρη, την Επαγγελματική Σχολή της Αμαλίας Στρινοπούλου και την Σχολή Χορού της Βίκυς Σιάνου στην Θεσσαλονίκη. Δίδαξε αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στο 2ο και 3ο έτος του τμήματος Dance and Performance του πανεπιστημίου του Lincoln στην Αγγλία και σεμινάρια τεχνικής του σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμό στην Ισπανία, Γερμανία και Καναδά.

Έχει συνεργαστεί με τον Chris Aiken (Contact Improvisation), Angie Houser (Improvisation), Kirstie Simpson (Improvisation – Partnering), Nita Little (Contact Improvisation), Ray Chung (Contact Improvisation)  Eckhard Muller (Contact Improvisation), Gregor Weber (Butoh), Thomas Mettler (Physical theatre – Improvisation).

Σήμερα διδάσκει τεχνική του σύγχρονου χορού, ατομικό και ομαδικό αυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation στο Studio Vis Motrix, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ» στην Θεσσαλονίκη και οργανώνει σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η διδασκαλία του βασίζεται στην 25χρονη εμπειρία και έρευνά του πάνω στον σύγχρονο χορό και τον ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς που έχει αναπτύξει με βάση την φυσική και οργανική κίνηση και τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση (χρήση της βαρύτητας και της ορμής).

H έρευνα πάνω στις βασικές αρχές της ανθρώπινης κίνησης μέσα από τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής δομής και της ανατομίας του σώματος σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνικής έχει οδηγήσει στην δημιουργία της μεθόδου πάνω στον σύγχρονο χορό με το όνομα ‘FLOW IN MOTION’. Είναι εμπνευστής του προγράμματος επανεκπαίδευσης πάνω στον σύγχρονο χορό και την performance, ‘REDANCE – Dance & Performance Re-Education Program’ που λειτουργεί στο Vis Motrix Performance Studio.