ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

</Παναγιώτης>
<Συμεωνίδης/>
</re_education>
<program>

Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ορκίστηκε Διδάκτορας με βαθμό Άριστα το 2008. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στα νοσοκομεία Broomfield Hospital, Worthing και Southlands Hospitals της Αγγλίας και στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ. Το 2005 κέρδισε υπoτροφία της AO Foundation για το Carl Gustav Carus University στη Δρέσδη με αντικείμενο τις κακώσεις του ποδιού.

Επελέγη ως Sports and Foot & Ankle fellow στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας όπου και υποειδικεύτηκε για ένα έτος στη χειρουργική του ποδιού στην Πανεπιστημιακή κλινική του Royal Adelaide Hospital και στο Wakefield Orthopaedic Clinic. Το 2010 κέρδισε υποτροφία από το American Orthopaedic Foot & Ankle Society για περαιτέρω εκπαίδευση ως Traveling Fellow σε 5 κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τις παθήσεις και κακώσεις των χορευτών με συνεχές κλινικό και ερευνητικό έργο. Μέλος του International Association of Dance Medicine and Science και του International Dance Council, έχει παρουσιάσει εργασίες του σχετικά με το χορό σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε με ανακοινώσεις του στο IADMS Conference στο Basel, AOFAS Summer Meeting στο Los Angeles, World Congress on Dance Research στην Αθήνα και ISAKOS Congress στη Σαγκάη.

Στο πρόγραμμα ReDance θα συμμετάσχει με ομιλίες σε δύο ενότητες:

1. Ανατομία, κινησιολογία και εργοφυσιολογία του ανθρώπινου σώματος
2. Πρόληψη κακώσεων και συνδρόμων υπέρχρησης στο χορό.