ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

</master_classes>
</re_education>
<program>

_Γενικός σκοπός αυτού του μαθήματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι σπουδαστές και να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και κατ’επέκταση ένα υγιές σώμα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις ιδιαίτερες σωματικές απαιτήσεις του επαγγέλματος του χορευτή.

Θα αποκτήσουν γενικές γνώσεις διατροφής και τρόπους εφαρμογής αυτών στην καθημερινότητα. Θα ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες θρεπτικές απαιτήσεις του ασκούμενου-χορευτή. Θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το σώμα τους απο την οπτική σκοπιά ενός διατροφολόγου. Τέλος, θα εκφράσουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την σχέση τους με τη διατροφή. 

Πρόγραμμα Σπουδών

1.Διατροφή, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εισαγωγή στην ιστορία της Διατροφής και στην σημασία της για το ανθρώπινο σώμα.

2. Βασικές έννοιες Διατροφής

3. Η Διατροφή στην καθημερινότητα – Πρακτικές εφαρμογές

4. Ανθρωπομετρία Ι. Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης σπουδαστών

5. Ανθρωπομετρία ΙΙ. Μελέτη αποτελεσμάτων σπουδαστών

6Οι ανάγκες του Χορευτή Ι

7. Οι ανάγκες του Χορευτή ΙΙ

8. Βιωματικό παιχνίδι-έκφραση

 

</Βαλεντίνα>
<Δερμιτζάκη/>
_Διατροφολόγος_Διαιτολόγος, Σύμβουλος διατροφικής συμπεριφοράς/

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Στη συνέχεια οι σπουδές ήρθαν να συμπληρώσουν αυτή τη συνήθεια και τη μετέτρεψαν σε γνώση και αγάπη για το επάγγελμα που ασκώ από το 2002.

Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας το 1977. Το 2002 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, ασκώ το επάγγελμα της διατροφολόγου σε κατ’οίκον επισκέψεις, διατηρώντας παράλληλα διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN). Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Παθολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, με εξειδίκευση στις διαταραχές θρέψης σε υπερήλικες. Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. “Παπαγεωργίου” με εξειδίκευση στην ενημέρωση και παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα διατροφικά θέματα που προκύπτουν στην κλινική. Από το 2011 αποτελώ συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης Λεμφοιδήματος του πλαστικού Χειρουργού Δρ. Δημήτρη Διονυσίου. (http://lymphedema-cure). Το έτος 2011 παρείχα εθελοντικά διαιτολογική υποστήριξη στα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας.

Εκπαιδεύτηκα και κατέχω βασικές δεξιότητες Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Level 5 BTEC Professional Certificate) για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των ατόμων που ακολουθούν κάποιο διατροφικό πρόγραμμα. Το 2015 δημιούργησα την ομάδα ψυχολογικής και διαιτολογικής υποστήριξης “NutrEmotions”. Το 2017 ίδρυσα την κοινότητα Nutrivalue με σκοπό την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής ως κουλτούρας και τρόπου ζωής τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχω κάνει ομιλίες και συνεργαστεί με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές ακαδημίες, προάγοντας πάντα την Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπο ζωής.